Isabelle de Borchgrave - Schilder, ontwerper, kunstenaar, beeldend kunstenaar,...
 
SHARE ! Partagez sur Facebook Partagez sur Twitter
Once Upon a Time

Het gouden tijdperk van het geëmailleerde uurwerk (1650-1850)

van 17/05/2017 tot 17/09/2017
> Jubelparkmuseum

www.mrah.be

Vanaf 17 mei wordt in de expositie Once upon a time ingezoomd op enkele van de meest charmante kleinoden uit de rijke verzameling van oude horloges, met name de geëmailleerde uurwerken (1650-1850). De aandacht gaat uit naar de vakbekwaamheid van de emailleurs, de meesten onder hen Frans-Zwitsers, die met hun emailleerwerk eenvoudige uurwerken tot kostbare juweeltjes omvormden.

Het tentoonstellingsparcours wordt opgeluisterd door een twintigtal weelderige jurken in papier van de Belgische kunstenaares Isabelle de Borchgrave, replica’s van kledingstukken uit die tijd. De jurken behoren tot de collectie “Papiers à la mode” waarin de artieste 300 jaar modegeschiedenis doorkruist, van koningin Elisabeth I tot Coco Chanel.

video
 
SHARE ! Partagez sur Facebook Partagez sur Twitter
About Garden

Marc Nucera, Christiane Perrochon, et Isabelle de Borchgrave

van 05/05/2017 tot 30/06/2017
> Atelier Isabelle de Borchgravevan dinsdag tot zaterdag, van 11u tot 18u


73A Vleurgatsesteenweg, 1050 Brussel

De tentoonstelling "About Garden" toont een selectie werken van de Franse beeldhouwer Marc Nucera, de Zwitserse keramiste Christiane Perrochon en de Belgische kunstschilderes Isabelle de Borchgrave.

Hout is de geliefkoosde materie van Marc Nucera. Hij geeft het vorm, verzaagt het en creëert er werken mee die het dagelijkse leven een heel bijzondere twist geven. Via zijn plantaardig sculpturen gaat de kunstenaar de dialoog aan met het hout en vertelt hij ons zijn verhaal in een subtiel spel van licht en schaduw.

Christiane Perrochon heeft een fascinatie voor kleuren en is al meer 40 jaar in de weer met zandsteen en porselein. Om de kleur van haar emailcreaties zijn natuurlijke perfectie te geven doet kunstenares diepgravend onderzoek dat haar telkens weer nieuwe insparie geeft.

Isabelle de Borchgrave is vooral bekend om haar creaties in papier, maar werkt sinds enkele jaren ook met brons. Haar bronzen meubelen halen hun inspiratie rechtstreeks uit de natuur en lijken licht als papier. Omringd door haar grote papieren plisséwerken aan de muur krijgen haar creaties een kleurrijke en vedelichte uitstraling.

video
 
SHARE ! Partagez sur Facebook Partagez sur Twitter
Medicis Mode

van 09/04/2017 tot 11/09/2017
> Kalmar Slott - Kasteel

www.kalmarslott.se

"The Fashion of the Medici – a world exhibition of paper" is inspired by the most famous family of  Italian Renaissance – the Medici. Through the paper creations of Isabelle de Borchgrave, their history comes to life. 

 

Finally the Vasa Kings are visited by some of their greatest favourites!

 

Enter and be amazed!

video